Ciaomilaan.nl

Libretto ophalen in Milaan

Toen ik eenmaal mijn Nederlandse nummerplaten had ingeleverd en alle betalingen had verricht om een echte “Italiaanse” auto te gaan rijden, moest ik nog 20 werkdagen wachten op mijn officiële Italiaanse libretto (kentekenbewijs) . Geen punt, dus na minimaal 30 dagen, ik calculeer intussen altijd een ruime marge in, ging ik terug naar het Italiaanse RDW om mijn Italiaanse kentekenbewijs op te halen.

In de rij staan

Zoals je inmiddels wel hebt begrepen, zijn Italianen gek op wachten en loketjes, dus allereerst moest ik op zoek naar het loket waar-haal-ik-mijn-libretto. Er waren ongeveer 26 loketten, waarvan er 22 gesloten waren. Voor loket 24 stonden vier mensen te wachten en voor het loket “informazioni” stond een persoon en verder waren de andere loketten in een andere ruimte. Kortom eerst naar “informazioni” en dan kijken waar ik moest gaan wachten. Ik bleek te moeten wachten voor loket 24 waar al vier mensen stonden. Ok.

Ongeduldig

Mijn Nederlandse ongeduld blijft me parten spelen, maar na tien minuten vond ik het mooi geweest, temeer omdat de vier wachtenden voor mij, vier wachtenden bleven en er achter het loket nog nooit iemand verschenen was. Dus ik vroeg de persoon voor mij in de rij waar de mevrouw achter het loket was. Geen idee, was die er eigenlijk? Er volgde een hevige discussie tussen de vier wachtenden voor mij en uiteindelijk werd geconcludeerd dat die er niet was. Kortom, men stond al een half uur voor niks te wachten. Toen ben ik naar het loket “informazioni” gegaan en vroeg waar de medewerker achter balie 24 was. Met een gezicht waaruit de hoogste staat van verbazing sprak, ze zat naast loket 24, keek ze naar links en zei dat ze geen idee had dat daar niemand aanwezig was. Ze ging erachter aan! Enfin na vijf minuten verscheen er een chagrijnige mevrouw die met tien minuten alle wachtenden had geholpen. Hoe efficiënt kun je werken?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *