Ciaomilaan.nl

Op de fiets langs de Navigli…

De wijk Navigli is een bekende uitgaanswijk in Milaan. Iedereen die al eens in Milaan is geweest kent het beeld van de kanalen met het helder stromende water in de wijk Navigli. ’s Avonds is het er supergezellig met terrasjes en verlichting en overdag is het een beetje alternatieve wandel/winkelbuurt. Op de binnenplaatsen van de huizen langs het water vind je artistieke winkeltjes en boetieks en langs de kanalen kun je overdag heerlijk struinen en een drankje drinken.

Op de fiets

Wat je waarschijnlijk nog niet gedaan hebt, is een lekkere fietstocht maken langs de kanalen van de Navigli. Over een stuk van meer dan 150 km lengte is een fietspad aangelegd direct langs de kanalen. Je fietst, zonder gestoord te worden door irritant verkeer, uren langs het water en kunt genieten van de rijke landerijen, pittoreske dorpjes en rijstvelden.

Wist je overigens dat Leonardo da Vinci deze Navigli heeft ontworpen. Ludovico il Moro, toenmalig heerser over Milaan en liefhebber van alles dat met kunst en wetenschap te maken had, heeft hem opdracht gegeven Milaan bereikbaar te maken over water. Met gebruikmaking van het verval in het landschap dat Milaan verbindt met de grote meren, heeft hij een kanalensysteem bedacht. Via diverse sluizen is Milaan bereikbaar geworden over water. Bijna een echte havenstad, hoewel het totaal niet aan zee ligt. Het gebied in Milaan dat Darsena heet, is de toenmalige haven, waar de kanalen elkaar ontmoeten en waar de schepen afgemeerd werden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *