Ciaomilaan.nl

Ciao Toscane

Milaan

Het leven in Milaan is hectisch en bruisend en alles is er binnen handbereik. ’s Nachts hoor je het verkeer voorbij razen en er is altijd leven. Overdag is het verkeer onbeschrijflijk. Het verkeer staat opgesteld in rijen van drie om vervolgens als eerste weg te scheuren voor een stoplicht. Er is geen auto zonder bluts of schram en het vinden van een parkeerplaats is een onmogelijke missie.

Maar Milaan heeft zeker ook heel veel geweldige dingen! Nergens kun je zo winkelen als in Milaan. Wanneer je uit de metro komt op het Piazza Duomo, wordt je overweldigd door de Dom en de Galleria en weet je in eerste instantie niet welke kant je op moet lopen, zo veel indrukwekkends komt op je af. Ook de musea, de gezellige uitgaansbuurten, de verrukkelijke restaurants… in Milaan vind je het allemaal en allemaal binnen handbereik.

Alles voorhanden

In Milaan hoef je ook nooit ver te gaan, alles is letterlijk om de hoek. Wil je naar Ikea, dan zijn er drie vestigingen te vinden. Wil je een keer sushi eten, heb je keuze uit ik-weet-niet-hoeveel sushi-bars, de een nog beter als de ander. Zoek je een kledingzaak voor mensen die extra lang zijn, of een extra grote maat hebben, keuze te over. Als ik Milaan binnenrijd voel ik me er onmiddellijk thuis en bekruipt me een gevoel van spanning en tegelijkertijd ontspanning. Wat het precies is ….

Het kriebelt toch

Maar toch na een half jaar samen in Milaan te hebben gewoond, hebben we besloten ook Italië op een andere manier te leren kennen. We zochten een veel rustiger onderkomen in een minder hectische en meer landelijke omgeving. De keuze was vrij snel gemaakt toen vrienden van mij, die al jaren een huis huren in Montevarchi, vlakbij Arezzo, mij er op wezen dat er een huis te huur was. In oktober 2017 was ik er een aantal dagen en voor zover je kunt spreken van liefde op het eerste gezicht, was dat hierbij het geval. We besloten dit huis, naast onze woning in Milaan, te huren.

Op het landgoed Montozzi ligt de Fattoria Migliarina, een boerenbedrijf waar biologische olie en wijn geproduceerd wordt. Het huis dat ik op het oog had, is een boerenwoning op deze fattoria en kijkt uit over de Chianti-heuvels. Het heeft drie slaapkamers, een grote eet/leefkeuken met haard en een badkamer. In de tuin staat een vijgenboom en een olijfboom en verder is hij geheel naar wens in te richten. Kan ik dan eindelijk mijn Italiaanse moestuintje inrichten? Onze beslissing was genomen.  

  

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *