Ciaomilaan.nl

De eerste “echte” gasten

Vandaag ben ik officieel één jaar in Italië en heb gisteren, na een verblijf van een week, mijn eerste echte gasten mogen uitzwaaien. Mijn hemel wat is er een hoop gebeurd en mijn hemel hoe kan het leven soms lopen. Ik heb genoten van mijn gasten en zij hoop ik niet minder! Op naar heel veel meer…

 

Mijn wereld

Toen ik een jaar geleden naar Italië vertrok, naar Milaan wel te verstaan, had ik never nooit gedacht dat ik in Toscane zou belanden. Natuurlijk kom ik nog heel geregeld in Milaan en heb ik ook daar mijn draai gevonden, maar Toscane is nu mijn “thuis”. Ik heb mijn boerenhuisje zo sfeervol mogelijk ingericht met de middelen die ik had en ik denk dat ik daar aardig in geslaagd ben. Degenen die hier geweest zijn, kunnen dat beamen maar wat ze ook van de inrichting vinden, het uitzicht is in ieder geval het allermooiste van de hele boerderij.

Boven heb ik twee kamers ingericht voor gasten, lang leve Ikea, en tijdens de gure Toscaanse winteravonden heb ik randjes aan alle handdoeken gehaakt, kastrandjes in elkaar gefrutseld, randen geschilderd in de slaapkamers, lampenkapjes gemaakt… kortom ik heb mijn best gedaan en ik ben best tevreden.

 

B&b, letto e colazione

Dus een week geleden kwamen de eerste echte gasten naar mijn huisje, na twee weken aan het Lago d’Iseo te zijn geweest. Ik vond het best heel spannend maar gelukkig kende ik Loes al. Loes had een aantal jaren Italiaanse les bij me gevolgd en aangezien ik Loes een geweldig mens vond, kon het niet anders dan dat haar man net zo leuk was.

Vanaf minuut één dat ze binnenstapten, klikte het tussen ons en ze waren gelukkig blij met de kamers en de locatie van mijn huisje. Na het ontbijt, dat ik ’s morgens buiten voor ze neerzette, zaten ze nog even lekker van het uitzicht te genieten en vertrokken daarna richting Arezzo, Siena of gewoon wat Middeleeuwse dorpjes hier in de buurt. Aan het eind van de dag zag ik ze dan wel weer verschijnen en keuvelden we gezellig over de dingen die ze gezien hadden.

 

Eten

Ik had ze aangeraden om voor de lunch naar Caffè Michelangelo in Laterina te gaan. Daar zit op het dorpspleintje een soort kroeg/eetzaal/trattoria/wijnhandel… enfin hoe wil je het noemen, waar het verrukkelijk eten is. Het terras bestaat uit welgeteld drie tafeltjes en de scepter wordt gezwaaid door Riccardo in zijn kniebroek met schort erover. Zijn vrouw staat in de keuken en kan koken. Maar dan bedoel ik ECHT koken! Het is geen echt restaurant maar een soort van specialiteiten winkel met streekproducten en wijnen waar je bovendien nog eens heerlijk kunt eten voor belachelijk weinig geld.

De eerste keer dat Loes en Hub er zijn gaan eten, raakten ze niet uitgepraat over hoe geweldig ze het daar hadden gevonden… ze zijn er nog drie keer teruggegaan en de laatste keer hadden ze mij uitgenodigd. We hebben er genoten en ik ga er zeker nog vaker heen.

’s Avonds aten ze gewoon lekker bij mij met de pot mee. Gezellig voor mij en ik had de indruk dat het smaakte, dus wat wilden we nog meer.

 

Workshop

Hub, geen kleine jongen in de keuken, wilde wel eens weten wat we allemaal met verse pasta konden bedenken in de keuken. Dus ik heb, in overleg met hem en Loes, een pastaworkshop samengesteld voor de donderdagavond. ’s Morgens zijn we naar de markt gegaan met een boodschappenlijst en toen heeft Loes, in het kader van “proefkonijn-voor-Italiaanse-les”, de funghi porcini, eekhoorntjesbrood, en nog wat ingrediënten bij de groentenboer besteld.

Rond een uur of zes, nadat ik alles had voorbereid, afgewogen en klaargezet, zijn we van start gegaan. We hebben ravioli gemaakt met ricotta en spinazie, tagliatelle met eekhoorntjesbrood en orecchiette met broccoli. Van alles een klein beetje maar net genoeg om te weten hoe het smaakte. Hub was een ontzettend leergierige en ijverige “leerling”, dus dat gaf mij al een berg voldoening en Loes was een enorme dankbare en ijverige “eter”. Kortom ik had er een goed gevoel over en ik was ook hierover dik tevreden.

Dit is toch wat ik wilde?

13 gedachtes aan “De eerste “echte” gasten

 1. Wilma Boëtius van Emmerloot

  Annelies, geweldig weer je, manier van schrijven!….. Zo….nu heb je geoefend voor de volgende gasten….Nou ja gasten….wij spelen gasten…..Wij kennen elkaar al zolang!
  Wij hebben altijd met veel plezier de Italiaanse lessen gevolgd bij jou, in Heer. En heb ook heerlijk gegeten met andere gasten in je “restaurantje”.
  Ineke en ik kunnen bijna niet wachten tot 8 juli…..veniamo in “Bella Italia”, la nostra Italia!!
  Ci vediamo presto! Bacio,Wilma

  1. annelies Bericht auteur

   Wat een lieve reactie! Ik tel ook de dagen en het gaat ongetwijfeld top worden. Kan niet anders met jullie! dikke kus!

 2. Jolanda van Wezel

  Wow, wat leuk om te lezen AnneliesKrijg al honger als ik lees over het heerlijke eten. Geniet lekker verder.

 3. Juliette

  Zo fijn om ook hier bevestigd te krijgen dat je je draai gevonden hebt, zowel in Milaan als in Toscane. Kan niet wachten tot ik jou sn je nieuwe casa live kan zien. Tot dan zal ik het moeten doen met appjes FaceTime foto’s en mail. Lang leve de digitale wereld.
  Tot snel Batsjie 😘😘

 4. Esther

  Dat beloofd wat!!! Fijn dat je jouwthuis gevonden hebt❤️ En het uitzicht op de foto (voor ons) is al prachtig dus live nog veel beter!
  Ik kan niet wachten om te komen en ook samen die leuke dingen te doen.
  Je bent een topper, complimenten hoe jij je leven hebt omgegooid en hoe je het doet. Brava😘🍀👍 baci💋💋💋

  1. annelies Bericht auteur

   Wat een lieve reactie Esther! Ik verheug me erop jullie hier alles te laten zien en we gaan alleen maar leuke dingen doen!!! Zeker weten. Dikke omhelzing

 5. Anita

  Hee Annelies, ik ben heel trots op je dat je alles zo goed geregeld hebt. 1 jaar bezig en er staat al iets moois, top Italiaanse lerares en “kookster” en ik hoop dan ook dat er veel mensen naar jouw stekje in Toscane zullen komen!
  La vita è bella 🍀in Toscana

 6. Anita

  Ciao Annelies, heel trots op je hoe je het jaar een andere wending hebt gegeven dan gepland. Je bent een topvrouw hoor!!
  Veel succes met B&B la noce en de activiteiten die je erbij doet zoals de Italiaanse les en kookles.
  La vita è bella in Toscana🍀
  Ciao Anita en hoop a presto…..

 7. Suzanne

  Hè Annelies, wat een leuk stukje heb je weer geschreven! En wat fijn dat je je draai gevonden hebt! Super dat je een b&b begonnen bent,past helemaal bij je 😘

  1. annelies Bericht auteur

   Lieve Suzanne,
   Ik kan nu, na een jaar zeggen, dat ik inderdaad mijn draai heb! Heerlijk zo, dikke kus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *