Ciaomilaan.nl

Italiaanse les

Vijftien jaar lang heb ik Italiaanse les gegeven in Maastricht en in de zomer van 2017 ben ik naar Italië verhuisd. Een gedeelte van het jaar woon ik in Milaan en het andere deel woon ik in Montevarchi, een klein stadje in de Val d’Arno, vlakbij de steden Arezzo, Siena en Firenze. 

 

Skype

Vanaf La Migliarina in Montevarchi of vanuit Milaan geef ik Skypeles. Met behulp van de huidige techniek hoeven mijn leerlingen me niet te missen en wekelijks volgen zij hun les vanachter de computer.

 

Privéles op locatie

Naast de Skypelessen organiseer ik ook Italiaanse privéles in Toscane, geheel in de setting zoals iedereen zich dat voorstelt. Onder de Toscaanse zon, met uitzicht op de Chiantiheuvels, onder het genot van een “Migliarina”-wijntje en mijn eigengebakken Cantuccini.

Mijn jarenlange ervaring leert dat je nergens zo goed de taal leert als in het land “zelf”, maar helaas heeft niet iedereen die gelegenheid. In een les-sessie van een week wil ik je zoveel mogelijk laten kennismaken met de spreektaal en proberen de grammatica te beperken. Een cursusochtend van een paar uur deel je uiteraard anders in dan één lesuur in de week.

Verder wil ik iedereen de mogelijkheid bieden zich aan te sluiten bij één van de uitstapjes die ik organiseer, uiteraard ook eventuele partners, en deel te nemen aan een kookles of wijnproeverij.