Ciaomilaan.nl

Naar Italië verhuizen

Ik vertrek…

Veel mensen dromen ervan om op een dag hun spullen te pakken en naar Italië te vertrekken! Weg van de Nederlandse kou, regen en de aardappels  Ze dromen ervan hun geluk te beproeven in Italië, ergens een bed & breakfast te gaan beginnen onder de warme Italiaanse zon en geef ze eens ongelijk? Maar wanneer die droom dan werkelijkheid kan worden, informeer je dan goed van tevoren en kom niet bedrogen uit, zoals veel televisieprogramma’s laten zien.

 

Veel denkwerk

Uiteraard zijn er heel veel emotionele redenen om te kiezen voor het al dan niet verhuizen naar een ander land; kinderen, ouders, vrienden… enfin dat is een heel persoonlijke keuze die iedereen voor zich moet maken. Tegenwoordig zijn de vliegverbindingen uitstekend en niet al te kostbaar en ook internet en Skype maken de afstanden veel minder ingrijpend als vroeger. Maar even dat kopje koffie is lastig, denk daar wel aan.

Verder zijn er natuurlijk een heleboel praktische zaken die bij vertrek naar Italië aan de orde komen. Wat doe ik met mijn huis? Welke papieren heb ik nodig? Welke problemen ga ik tegenaan lopen? Welke cultuurverschillen krijg ik mee te maken? Zijn er nog dingen die ik Nederland moet regelen? Kortom te veel vragen om hier antwoord op te geven. Een aantal concrete zaken die je zeker moet regelen vóór en na je vertrek naar Italië zijn:
– Je ziektekostenverzekering.
– Zoek uit wat je moet doen om residentie aan te vragen, dat verschilt per gemeente.
– Hoe voer ik mijn auto eventueel in.
– Je codice fiscale, het Italiaanse burgerservicenummer.

 

Hulp nodig?

Wanneer je over dit onderwerp meer informatie wilt, je hebt hulp of een vertaling nodig, aarzel dan niet contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder op weg naar een nieuw leven in een nieuw vaderland.

Neem voor meer informatie hierover via dit contactformulier contact met ons op.